Főoldal | Céginformáció | Újdonságok | Akció | Szervíz | Kapcsolat | Shield-Info | Árak | Letöltések | WEB áruház
 Termék adatlapok
Műszertechnika
Videótechnika
Biztonságtechnika
1089783
látogató
Arecont Vision AV2805
Új FullHD kamera az Arecont Vision kínálatában

2010 májusában mutatta be az Arecont Vision új Full HD kameráját a birminghami IFSEC nemzetközi kiállításon. Az új modell – AV2805 – progresszív letapogatású 1920x1080 pixeles felbontásra képes 30 kép/másodperc képfrissítéssel, hasonlóan a 10 megapixeles AV10005 modell „1080p mode” funkciójához. Ez a felbontás ez idáig hiányzott az Arecont Vision kínálatából, így ez a típus méltán egészíti ki a termékpalettát ugyanolyan tökéletes képet, és magas technikai színvonalat nyújtva, mint az eddigi modellek.

 „A legújabb kameránk egy fejlett, mégis gazdaságos választás a FullHD 1080p megoldást igénylő alkalmazások számára” nyilatkozta Dr. Michael Kaplinsky az Arecont Vision vezérigazgatója. „Az IFSEC-en bemutatott új kamera a legkedvezőbb ár/teljesítmény arányú eszköz a kameraiparban, és az Arecont Vision termékcsaládjára jellemző, példátlan képminőséget nyújtja.”

Az AV2805 nem csak a Full HD felbontáson történő 30 kép/másodperces képfrissítéssel emelkedik ki a MegaVideo termékcsalád tagjai közül: ez az egyetlen Arecont Vision termék, amely már teljes mértékben támogatja a PSIA (Physical Security Interoperability Alliance) szabványt, mely az IP protokollon kommunikáló fizikai biztonsági eszközök közötti kommunikációt hivatott egységesíteni. Az eszköz ezen kívül egyéb kibővített funkciókkal is rendelkezik, mint a privát zóna kitakarás, és az 1024 zónás mozgásérzékelés (a korábban használt 64 zónás helyett). A kamerán tetszőleges számú, méretű, alakú privát zónát hozhatunk létre, melyek által kitakart területről a kamera nem készít képet. A továbbfejlesztett mozgásérzékelés pedig jóval nagyobb pontossággal és állíthatósággal rendelkezik, mint a régi modellek. Az újabb Arecont Vision termékek is várhatóan ilyen továbbfejlesztett adottságokkal rendelkeznek majd.


A termék kizárólag H.264 tömörítést támogató verzióban érhető el, nem létezik kizárólag MJPEG tömörítést használó változata, a többi Arecont kamerától eltérően. Fényérzékenység tekintetében az 1.3 és 2 Megapixelnél megszokott 0.1 Lux -ra támaszkodhatunk F1.4-es rekeszértéknél. Természetesen létezik infra érzékeny éjjel/nappali (2805DN), auto-íriszes (2805-AI) és sima színes (AV2805) verzió is, hogy minden alkalmazásra a megfelelő kamerát helyezhessük el. Az eszköz támogatja a H.264 és MJPEG adatfolyamok egyidejű továbbítását, mely adatfolyamok minősége, felbontása külön-külön tetszőlegesen változtatható (multi-streaming), így alkalmas több kliens kiszolgálására is. A felhasználók digitálisan, több zoom ablakban is elvégezhetik a PTZ funkciókat az élőképen, vagy akár – a nagy felbontásnak hála – a felvételen is.

Az Arecont Vision kamerák felontásban 1.3 –tól egészen 10 megapixelig terjednek. A termékpaletta több fejlett képességű kamerát is magában rejt, mint például a két érzékelős (Dual Sensor) éjjel/nappali kamera, vagy a panoráma (SurroundVideo®) kamerák. A cég kizárólag a megapixeles képalkotásra fókuszál, és piacvezetőként nagyban hozzájárult a HD képalkotás fejlődéséhez. A H.264 tömörítés használatával az Arecont Vision kamerák kiemelkedő tömörítési hatékonysággal rendelkeznek, segítve ezzel a sávszélességhez és tárhelyhez köthető rendszerproblémák kiküszöbölését.

AV2805 (A kép illusztráció)

Az AV2805 és más Arecont Vision termékek is megtekinthetők, illetve kipróbálhatók a gyártó hivatalos magyarországi disztribútoránál, a Shield Kft-nél.

Készítette: Hunet Kft.